By Motatos: The Hunger Project

Klimasmart fakta

2022-05-24

For modstandsdygtige, selvhjulpne samfund i landdistrikterne i Afrika

The Hunger Project arbejder for en verden fri for hungersnød og fattigdom. Denne udvikling bliver altid ledet af mennesker, der selv lever i hungersnød og fattigdom. Organisationen arbejder globalt og driver i øjeblikket programmer i 13 lande i Afrika, Latinamerika og Asien.

Udfordringerne ser forskellige ud afhængigt af den lokale kontekst, og det samme gør løsningerne. I Uganda er småbønder for eksempel hårdt ramt, da klimaforandringerne fører til uventet vejr og ingen regn. Her har The Hunger Project støttet en overgang til agroøkologisk, kemikaliefrit landbrug, som viser sig at kunne modstå klimaforandringerne bedre. som viser sig at modstå klimaforandringerne bedre. Gennem dette initiativ har 230 småbønder øget deres høst og samtidig øget deres gårde og markers biologiske diversitet og robusthed.

Nogle resultater

• På småbøndernes gårde og marker er der nu en høj biologisk diversitet med stor variation af både afgrøder og dyr.

• De deltagende småbønder har oplevet en stigning på 20-30 % i gennemsnitsindkomsten som følge af øget høst.

• I 2021 solgte 64 % af kvinderne og 32 % af mændene produkter fra deres egen gård. I 2018 var tallene hhv. 1,5 og 0,5 %.

Mød Hadijah Naigaga, en af småbønderne

Hadijah Naigaga bor i Iganga-distriktet i Bukoona-samfundet. Hadijah er en ambitiøs 45-årig mor til fem, der elsker at have det sjovt. Som formand for landsbyens kvinderåd har hun gennemgået flere lederuddannelser og uddannelser i ligestilling gennem The Hunger Project.

Som landmand siger Hadijah, at vejrændringerne har været en stor udfordring. -Jeg havde planer om at få en stor høst med saftige klaser af bananer, men bananerne kom aldrig. Først var der for meget solskin, og derefter fik vi meget kraftig regn, så mange af bananplanterne kollapsede. Du indser, hvor sårbart det er.

Gennem sit landbrug har Hadijah kunnet spare penge sammen til at købe jord og bygge et hus med en lejedel, der giver indtægt til husstanden.

-Jeg er meget stolt af det hus, jeg har bygget. Jeg har lejere, der betaler mig penge, så det er jeg meget stolt af. Fordi det hjælper mig med at betale regninger og få ting, jeg gerne vil have.

Hadijah

Ville se sine børn få en uddannelse

Hadijah er mor til fem og er mest stolt af, at alle hendes børn har været i stand til at få en uddannelse. Når hun ser tilbage, ville hun ønske, at hun også havde færdiggjort skolen.

-Jeg ville være en helt anden person i dag.

Hadijah krediterer den træning og støtte, hun har får hos Hunger Project for den selvudvikling, hun har gennemgået.

-Sammen med træningen og støtten fra The Hunger Project, tænk, hvis jeg havde gået i skole også, så ville jeg være langt foran i forhold til, hvor jeg er nu. Vi har brug for flere kvinder i lederstillinger.

Hendes ydmyge og hårde arbejde har givet hende lederstillinger i det lokalsamfund, hun bor i - f.eks. formandsposten for den lokale forening, der er dannet med støtte fra The Hunger Project. Den stilling havde hun i fire år. Hadijah tror stærkt på kvinders evner til at ændre samfundet.