Madpakke Hacks!

Klimasmart fakta

2022-09-20

Madpakken - en kli-mad-helt uden lige!

SAVETEMBER er måneden, hvor vi sammen er opmærksomme på, hvordan vi redder mad og sparer penge samtidig. Med inflationen og de stigende priser, kan selv små ændringer i hverdagen gøre betydelige forskelle for dig og din økonomi. Læs videre og find ud af, hvordan du nemt og billigt kan lave velsmagende madpakker til hverdagen.

1. Planlægning, planlægning, planlægning

Vi har sagt det før, og vi siger det igen - forbered en madplan. Hver uge.

Sæt tiden af en dag om ugen, til at skabe dig et overblik over hvad du har liggende i køkkenet allerede, forberede en indkøbsliste, til at handle og til at forberede flere dages madpakker på en gang. Alle er forskellige, men vi kender i hvert fald alt til at viljen er der sammen med de gode ideer, men efter en lang dag på arbejdet, får man ikke altid ført de gode ideer ud i livet. Ved planlægning og ved at forberede flere madpakker på én gang, får du forhåbentligt lavet de madpakker.

2. Resterne er din ven

Et andet emne som vi taler meget om, er at få spist den mad, du allerede har liggende i køleskabet eller i køkkenskabene.

Hvis du følger vores første tip om at lave madplan, bør du også have overblik over hvilke rester du kommer til at have, samt hvilke ingredienser du kommer til at kunne genbruge i flere retter. Således er der minimalt madspild, og du bruger færre penge, da du ikke skal købe de samme ingredienser flere gange.

En anden mulighed er, at lave større portioner aftensmad. Så kan du enten fryse resterne ned, eller de kan bruges til lækre madpakker i løbet af arbejdsugen.

3. Forbered gode og varierede madpakker

Madpakker behøver ikke at være kedelige. Sørg for at du får lavet nogle lækre rette, som du ser frem til. Så falder du forhåbentligt ikke lige så ofte i, og køber færdigretter eller mad fra kantinen.

Der findes mange forskellige, nemme og lækre opskrifter, du skal bare finde dem. Find dine yndlings kogebøger frem eller led på Google! Vi foreslår også, at du er opmærksom på, at få varieret dine madpakker fra uge til uge, så det ikke bliver for kedeligt. Man skal også være opmærksom på, at nogle madvarer hurtigere bliver kedelige eller ikke er helt så lækre efter en tur i mikrobølgeovnen. Nogle af vores personlige favoritter kommer her:

  • Proteinrige salataer (i alle mulige variationer)
  • Indisk daal
  • Madtærte
  • Spaghetti bolognese
  • Chili sin eller con carne

Det vigtigste for os, når vi skal finde ud af, hvad vi skal have med i madpakken er, at det er lækkert, billigt og sundt. Der er nemlig mange penge at spare, når du laver egen madpakke, i stedet for at købe ude hver dag. Derudover er madpakken et godt middel i kampen mod madspild.

Følg med på vores kanaler, da vi hele SAVETEMBER deler vi ud af gode spareråd, så vi sammen kan bruge færre ressourcer og spare penge i hverdagen.

Save money, save food - Savetember!