✨🌈 CRAZY BILLIGT - M&Ms PEANUTS 150g - KUN 12 KR. 🌈✨ Køb nu!
Motatos Stories

Ligestilling er en forudsætning for en verden uden underernæring

Brands & produkter

2024-03-06

Hadijah, Uganda 2022. Foto Martin Kharumwa.

Siden 2021 har Motatos/Matsmart haft et samarbejde med The Hunger Project, som arbejder for en bæredygtig og langsigtet afslutning mod underernæring.

Samarbejdet med The Hunger Project

Det mest effektive et samfund kan gøre for at forbedre fødevaresikkerheden og sætte en stopper for underernæring, er at ændre holdninger og adfærd omkring ligestilling. I The Hunger Projects program bliver både kvinder og mænd uddannet i at skabe en vedvarende og bæredygtig forandrin med fokus på ligestilling.

Motatos/Matsmart donerer én procent af bruttofortjenesten fra alle salg af By Motatos & Saved By Motatos produkter til The Hunger Project. Læs mere om vores samarbejde her.

Kvinder og underernæring

Globalt set bærer kvinder den absolutte byrde, når det kommer til at sikre mad på bordet. Men på trods af at have ansvaret for størstedelen af madindkøb og al madlavning i verden, er kvinder og piger mest påvirkede samt sårbare over for underernæring.

Hvis der er begrænset mad i huset, prioriterer du din mand og dine børn,” forklarer Grace Mgabadere Chikowi, landechef for The Hunger Project i Malawi. “Kvinder spiser sidst og dermed også mindst.”

Hvordan kan man forbedre kvinders position?

Særlige indsatser rettes mod kvinder for at blive beslutningstagere, tage plads blandt samfundets stærkeste ledere og starte virksomheder for at opnå økonomisk uafhængighed. Effekten af kvinders økonomiske selvbestemmelse kan ændre hele samfundet.

"Det er først når en kvinde har mulighed for at træffe beslutninger om husholdningsøkonomien, at hun fuldt ud kan imødekomme sine egne og sine børns behov," siger Malin Flemström, administrerende direktør for The Hunger Project Sverige. Men det er ikke nok at uddanne kvinder til at blive beslutningstagere, samfunds ledere og iværksættere, hvis vi ikke også fjerner de strukturelle hindringer, der findes.

Vidste du, at...

  • Størstedelen af alle madindkøb og al madlavning gøres af kvinder?
  • 10% af jordens befolkning skønnes som underernærede? (cirka 780 millioner)
  • Kvinder har større tendens til underernæring, da de har dårligere adgang til uddannelse og arbejde med egen indkomst?
  • Hvis ændringstakten fortsætter som nu, estimerer FN, at det vil tage 300 år før verden opnår ligestilling?

Læs mere om, hvordan The Hunger Project arbejder, og den indvirkning det har? Læs mere her.