✨🌈 CRAZY BILLIGT - M&Ms PEANUTS 150g - KUN 12 KR. 🌈✨ Køb nu!

Klimapåvirkning

Vidste du, at du reducerer dit kli(mad)aftryk, når du handler hos os? Nej? Det gør du. Du reducerer dit kli(mad)aftryk, når du handler hos os 🙌

­

­

Reducer dit kli(mad)aftryk!

Hver ordre hos Motatos sparer CO2-udledning. Det er lidt som at blive betalt for at handle i stedet for at skulle betale.

Hvor meget spares?

Hvor meget CO2 der spares afhænger naturligvis af, hvilke og hvor mange produkter du bestiller. Men i gennemsnit sparer en ordre fra Motatos 9,1 kg CO2e.

Det er omtrent den CO2 der bruges til at oplade din mobil 600 gange.

Foodprint Infographic DK

Nu undrer du dig måske over, hvordan vi har fundet frem til dette tal? Vi bad det svenske forskningsmiljøinstitut (IVL) det svenske miljøinstitut IVL om at hjælpe, da de er eksperter inden for klimaregning og -forskning. De kiggede på forskningen inden for madspild og fandt denne måde at beregne klimapåvirkningen ved at redde mad.

Hvorfor gør vi det her?

Menneskeheden og vores planet har brug for forandring, for at vi kan skabe en fremtid med anstændige levevilkår. Men alt dette kan føles lidt overvældende...

Symbol Super Smart

Så hvor begynder vi?

Mens vi venter på nye teknologier og rene og vedvarende energiløsninger, kan vi reducere vores udslip, hvis vi begynder at handle lidt klogere. Sagen er, hvis vi alle beslutter os for at stoppe med at gøre dumme ting, vil det tage os et godt stykke tættere på en sundere og lykkeligere fremtid.

Madspild er virkelig, virkelig, virkelig dumt, og faktum er, at det står for svimlende 10% af de globale drivhusgasudledninger. Hvis vi kunne reducere disse udledninger, ville vi være et stykke på vej til at nå de globale mål. Ret utroligt, hva?

Det her skal vi gøre

Vores madrednings-virksomhed vil bidrage til tre ting:

  • Spare CO2!
  • Redde mad!
  • Spare penge!

Vi vil drive fødevareproduktionen i en bæredygtig retning, hvor intet der produceres, går til spilde, og hvor der træffes bevidste beslutninger for at sikre, at vi ikke anvender mere, end vi har brug for. Vi er også fast besluttet på, at bæredygtige valg skal være tilgængelige og overkommelige for alle mennesker. Hvis sådanne valg ikke findes, vil det være meget svært at gøre det rigtige. Billigt og bæredygtigt er noget der til gengæld fungerer godt for næsten alle.

find produkter

Klimaberegninger

Climate Impact - Infographic 2 DK

Klimaberegningerne er baseret på forskning, der siger at køb af et genbrugsprodukt eller et produkt, der risikerer at gå til spilde, fjerner behovet for at købe et nyproduceret produkt. Så i stedet for at købe et nyt produkt, smide det gamle ud og dermed også genvinde noget energi fra selve affaldsprocessen, er der kun brug for det gamle produkt. Dette betyder, at vi sparer på klimaaftrykket af ​​et helt produkt. Eller næsten i hvert fald. Vi skal naturligvis sørge for at fratrække den energi, der genvindes i affaldsprocessen under forbrænding eller biologisk nedbrydning af det gamle produkt.

Vil du grave dybere i dette? Læs IVL's rapport: Klimafordele ved at bruge Motatos'tjenester (PDF).

Kort sagt: det er dumt at smide gode produkter væk. Det er bedre at redde dem!

*Der er foretaget beregninger på standardordrer for Sverige, Finland, Danmark og Tyskland. Med andre ord: ordrer, der indeholder de mest populære produkter.

find produkter