Sådan fungerer Motatos

VORES MISSION

Rundt omkring i verden bliver en masse mad smidt ud unødigt. En dåse hakkede tomater, den sidste sjat kaffe fra kanden eller pasta som har overskredet sin bedst-før dato med et par uger. Vi ønsker, at mad som intet fejler bliver spist i stedet for at blive smidt ud!

Vores langsigtede mål er at helt bekæmpe madspild og spild generelt. Man kan altid drømme! For at gøre dette, sælger vi til tider madvarer med overskredet bedst-før dato. Vi sælger derimod aldrig madvarer som er blevet dårlige eller som ikke kan spises. Det lover vi.

 
 

HISTORIEN BAG

Motatos blev stiftet i Sverige i 2013 af de tre venner Erik, Kalle og Uffe. De havde set hvordan store mængder af mad blev smidt direkte i skraldespanden, selvom det ingenting fejlede. Samtidigt var 2013 en tid, hvor klimadebatten havde taget til. At redde en masse madvarer og samtidig hjælpe planeten var derfor den perfekte plan.

De tre venner havde en fornemmelse af, at det var begyndelsen på noget stort. Fra deres kælder satte de så gang i butikken ved at opsætte platformen online, og derfra gik det stærkt. Pludseligt brugte de dage og nætter på at pakke forsendelser, alt imens flere og flere ordrer blev lagt. Deres idé var blevet til en bevægelse, som klimahelte og tilbudsjægere fra alle mulige steder, tilsluttede sig.

HVORFOR ER VI EN ANDERLEDES MADBUTIK?

Motatos’ ambition er at gøre det nemmere at bekæmpe madspild. Derfor opkøber vi madvarer direkte fra producenterne, som ellers var blevet kasseret, og sælger dem til jer med enestående rabatter. Hos os er det nemt at være klimavenlig – det eneste du behøver at gøre er, at lægge en ordre. Dét du køber hos os i stedet for andre steder, sparer klimaet for unødig belastning, da det ellers risikerede at gå til spilde. I snit sparer en ordre hos os mere end 9 kg. unødig CO2.

Kort sagt så er det bæredygtigt at handle hos os, da vi sælger varer, der ellers går til spilde på grund af:

  • Overproduktion
  • Fejlagtig emballage
  • Sæsonbestemte trends
  • Kort eller passeret holdbarhedsdato

HVAD SKER DER LIGE MED NAVNET?

Motatos kommer af en uperfekt udgave af ’Tomatoes’. Men hvorfor stave ”tomatoes” forkert og droppe et bogstav? Hvis vi skal være helt ærlige, så var domænet billigt og ledigt. Det passer faktisk også ret godt til hele vores koncept om, at man ikke behøver være helt normal for at være helt fantastisk. Madvarer skal ikke gå til spilde, bare fordi de ikke er perfekte. Dét vi mener er, at hvis du køber mjas på dåes på motatos.dk, lover vi, at de smager nøjagtigt lige så godt som de majs på dåse, du er vant til – de er bare lidt billigere. Enkelt og ligetil.

HVORDAN KAN DET VÆRE BÅDE BILLIGT OG BÆREDYGTIGT?

Da vi rent faktisk redder varer, der ellers ville blive smidt ud, og derved hjælper vores leverandører med at være mere bæredygtige, får vi lov til at købe deres produkter til lave priser. Derfor kan vi også sælge disse madvarer videre til dig til en fantastisk pris. Derfor er produkterne hos os både billige og bæredygtige. Vi synes nemlig, at alle bør have råd til at handle bæredygtigt. Dette ser vi selv som en revolution da bæredygtighed ofte opfattes som både dyrt og kompliceret. Motatos er ingen af delene.

HVORDAN FRAGTER VI DIN ORDRE?

Eftersom vi ikke sælger køle- eller frostvarer, kan vi transportere dine ting med almindelige fragtfirmaer og levere dem til dig i hele Danmark, uanset hvor du bor.

HVORDAN SHOPPER JEG?

Som i en hvilken som helst anden onlinebutik. Klik på en vare, tilføj den til din kurv og gentag. Når du er tilfreds med dine billige og bæredygtige fund, fortsætter du bare til kassen. Eftersom vi ikke har en fysisk butik, får du din pakke leveret direkte til døren eller til din nærmeste pakkeshop. Ret praktisk, ikk’?

HVAD MENES DER MED KORT BEDST FØR-DATO?

Nogle af vores produkter har kortere bedst før-dato end produkterne i et almindeligt supermarked. Dette har vi for at forhindre, at de går til spilde hos vores leverandører! Det, vi imidlertid kalder "kort" bedst før-dato, er ikke altid så kort, som man måske tror.

Supermarkedet stiller ofte høje krav til bedst før-datoerne for at være langt foran tiden. Mærkeligt nok, kan man tænke - men der er en forklaring. Dette skyldes, at der ofte er lange logistikkæder, som varerne rejser igennem før de lander på hylderne i det lokale supermarked. Hos Motatos har vi kortere logistikkæder. Derfor kan vi sikre, at varerne når ud til vores klimahelte i tide og til en god pris!

Hvis du vil finde et produkts bedst før-dato, har vi gjort det nemt for dig. Vi sørger altid for at indtaste bedst før-datoen for produktet i produktinformationen på produktsiden. Du kan finde produktinformationen ved at klikke på et produkt, du er interesseret i. Herefter bliver du navigeret til produktsiden, hvor du kan finde produktinformationer lige under prisen på produktet.

KAN EN VARE VÆRE GÅET OVER BEDST-FØR DATOEN?

I nogle tilfælde kan varer, vi har til salg, have overskredet bedst-før datoen. Her er det vigtigt at huske på, at den kan være akkurat lige så god, som inden bedst-før datoen er nået. Vi sælger kun bedst-før datovarer og ikke køle-, fersk- eller frysevarer med 'sidste anvendelsesdato', og det vil være klimatosset at kassere det. Netop fordi vores forretningsmodel er, som den er, kan vi sælge varerne så billigt. Desuden kvalitetssikrer vi løbende varerne på vores lager. Mad skal spises, ikke smides ud.

HVAD MENER VI MED NORMALPRIS?

Alle vores produkter har en Motatos-pris og en normalpris. Den normale pris er baseret på, hvad det tilsvarende produkt koster i en mellemstor dansk fødevarebutik. Hos Motatos stræber vi altid efter, at vores priser er op til 80% billigere end normalpriserne. Normalpriserne inkluderer ikke lokale priser, salg eller salgsfremmende priser.