Bæredygtige aktiviteter til din efterårsferie!

Tips, tricks & lifehacks

2022-10-07

Vejret er blevet koldere og vådere, og efteråret er over os. Det er tid til at skifte sommergarderoben ud, og hive din efterårsjakke, tørklæde og varme støvler frem.

Efteråret er den perfekte sæson til lange gåture i skoven, lave snobrød ved bålet og læse en god bog under et tæppe imens at regnen slår ind på vinduet.

Vi har samlet vores tre yndlings efterårsaktiviteter som både er bæredygtige og billige.

1. Gå på skattejagt i naturen

Den danske natur er skøn i efterårssæsonen med intense nuancer af orange, gul og rød. Selv om det kan være lokkende at blive indendørs, hvis det småregner eller er lidt gråt udenfor, foreslår vi, at du tager gummistøvlerne på og tager på skattejagt i naturen.

Du kan tage på svampejagt. Hvis du er heldig, kan du finde spiselige svampe. Hvis ikke du har forstand på hvilke er spiselige og hvilke ikke er, er det stadig en sjov oplevelse at tage ud og se alle de forskellige størrelser og farver, som svampe kan findes i. Du kan også tage på stranden, og lede efter rav. Vinden og de lavere havtemperaturer, er ideelle til netop dét.

2. Find og lav dine egne efterårsdekorationer

Hvorfor købe efterårsdekorationer, når du kan finde og lave dine egne? Gå en hyggelig tur og saml efterårsblade i forskellige nuancer, kastanjer og kogler. Det er helt gratis, bæredygtigt og sjovt at bruge tid på at lave dekorationerne sammen med familie og venner efterfølgende. Det er desuden også nemmere at komme ud i kulden, hvis man ved, at man kommer hjem med en sjov aktivitet i varmen efterfølgende.

Mulighederne er uendelige! Bind en efterårskrans sammen, som du kan sætte op på din hoveddør. Bind flotte efterårsblade fast omkring et bloklys, for en hyggelig efterårsfornemmelse. Du kan også male efterårsblade, eller pynte dit bord med kastanjer.

Vores skønne natur rummer mange skatte, som vi er heldige at kunne bruge. Vi skal selvfølgelig også huske at passe på vores natur når vi er ude og lede. Husk derfor kun at vælge ting, som ikke skader dine omgivelser. Du skal derfor ikke grave planter op eller knække grene af. Du kan derimod frit plukke bær og svampe samt tage kogler, kastanjer og grene fra jorden.

3. Madlavning med fokus på madspild

Selv om man prøver at komme så meget ud som muligt i løbet af efteråret, bruger man bare mere tid indendørs som dagene bliver koldere, vådere og kortere. Der er derfor også mere tid til bagværk og madlavning. Vi slår selvfølgelig et slag for, at denne madlavning er med fokus på madspild. Endnu en gang er der mange muligheder. Et par af vores favoritter er:

  • Red dine gamle banener, ved at bruge dem i en banankage eller til bananbrød.
  • Lav vores stop-madspilds-grøntsags-pandekager.
  • Brug dine æbleskræl og -skrog til at lave hjemmelavet æbleeddike.

Vi ønsker dig et hyggeligt efterår og en god efterårsferie 💚