Vi er Motatos

HVORFOR ER VI EN ANDERLEDES MADBUTIK?

Motatos’ ambition er at gøre det nemmere at bekæmpe madspild. Derfor opkøber vi madvarer direkte fra producenterne, som ellers var blevet kasseret, og sælger dem til jer med enestående rabatter. Nu har du sikkert masser af spørgsmål til, hvordan det egentligt fungerer.

­

 

­

Kort sagt så er det bæredygtigt at handle hos os, da vi sælger varer, der ellers går til spilde på grund af:

  • Overproduktion
  • Fejlagtig emballage
  • Sæsonbestemte trends
  • Kort eller passeret bedst før-dato

Vi mener, at det ville være en stor spild af vores planets ressourcer blot at smide disse produkter ud. Derfor redder vi dem, og sælger dem til super rabatter. Det eneste du skal gøre, for at få disse reddet varer leveret til din dør, og samtidig blive en klimahelt, er at købe dem. Nemt!

­

 

­

VORES MÅL

Rundt omkring i verden bliver en masse mad smidt ud unødigt. En dåse hakkede tomater, den sidste sjat kaffe fra kanden eller pasta som har overskredet sin bedst-før dato med et par uger. Vi ønsker, at mad som intet fejler bliver spist i stedet for at blive smidt ud!

Vores langsigtede mål er at helt bekæmpe madspild og spild generelt. Man kan altid drømme! For at gøre dette, sælger vi til tider madvarer med overskredet bedst-før dato. Vi sælger derimod aldrig madvarer som er blevet dårlige eller som ikke kan spises. Det lover vi.

Motatos blev stiftet i Sverige i 2013 af de tre venner Erik, Kalle og Uffe. De havde set hvordan store mængder af mad blev smidt direkte i skraldespanden, selvom det ingenting fejlede. Samtidigt var 2013 en tid, hvor klimadebatten havde taget til. At redde en masse madvarer og samtidig hjælpe planeten var derfor den perfekte plan. De tre venner havde en fornemmelse af, at det var begyndelsen på noget stort. Fra deres kælder satte de så gang i butikken ved at opsætte platformen online, og derfra gik det stærkt.

Pludseligt brugte de dage og nætter på at pakke forsendelser, alt imens flere og flere ordrer blev lagt. Deres idé var blevet til en bevægelse, som klimahelte og tilbudsjægere fra alle mulige steder, tilsluttede sig. Havde de startet en revolution?