🍫 DAIM 3-pak KUN 1 kr. i dag! 🍫 Køb nu

Pasta Puttanesca

Opskrifter

2021-06-09

Aftensmaden er reddet! I hvert fald hvis du er en sucker for pasta. Mesterkokken Elenore Holmström har her den lækreste opskrift på Pasta Pasta puttanesca - mums!

ELEONORES VEGETARISKE PUTTANESCA MED STEGTE KAPERS

Ingredienser: Til fire portioner:

  • 400 g tørret pasta af enhver art
  • 2 gule løg (alm. kan også bruges)
  • 2 fede hvidløg
  • 1 dl kapers - små
  • 150 g Kalamata oliven
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • Eventuelt 2 gram salt
  • Sort peber - friskmalet
  • 1 knivspids chili-flager
  • 1,5 dl neutral olie - madolie, solsikkeolie eller rapsolie
  • 1 håndfuld persille

Sådan gør du:

  • Skræl og hak løg og hvidløg. Steg i olivenolie på lav til medium varme, indtil løg er blevet blødt og gennemsigtigt - løg skal ikke få farve. Ca. 5 minutter.

  • Hæld tomatpuré over og ca. en halv dl kapers og 1 dl vand. Smag til med peber og chili-flager. Lad den derefter stå og simre på svag varme, helst 30 minutter. Tilsæt lidt mere vand, hvis saucen tykner for meget. Hak oliven groft. Tilsæt oliven og lad dem simre i yderligere 1 minut. Smag og tilsæt salt, hvis det er nødvendigt.

  • Kog pastaen 1,5 minut kortere end det står på pakken. Glem ikke, at der skal være rigeligt med vand og meget salt i gryden for at få de bedste resultat under al kogning af pasta.

  • Klem kapers ud med køkkenrulle, så det ikke er vandigt. Varm den neutrale olie op til 170 grader, inden du hælder kapers på. Steg i ca. 2 minutter, indtil kapers er blivet sprøde. Fisk derefter kapers op og lad dem tørre lidt på køkkenrulle. (Gem den olie, du har stegt i til fremtidige retter, hvor en olie med let saltning kan være god at stege i).

  • Hak persille og hæld vandet fra pastaen fra. Vend persille og pasta i saucen og lad det simre i 1 minut.

Server med stegte kapers og lidt revet parmesan - og så skal denne fantastiske pastaret bare nydes! Find flere skønne opskrifter og mere madinspiration hos @eleonoresmat på Instagram.