Luftig pavlova med chokolade & banan

Opskrifter

2022-05-03

Sprød pavlova med chokoladecreme, luftig flødeskum, ristede mandler & banan

Hvordan lyder en sprød pavlova med luftig chokoladecreme, flødeskum, ristede mandler og banan? Lækkert, ikke? 😍 🧁 Opskriften er lavet af den fantastiske, Jessica Dristig, som hver dag inspirerer sine følgere til at lave mere klimasmart mad på hendes Instagramprofil 👉 @matigaste

Ingredienser

Marengs

1 æggehvide

2 spsk. flormelis

6 SAVED chokoladeæg(40 g)

Chokoladecreme

1 æggeblomme

2 spsk. flormelis

2 spsk. piskefløde

6 SAVED chokoladeæg (40 g)

Topping

1 dl piskefløde

100 g mandelflager

1 banan

Fremgangsmåde

Først skal dine marengs laves. Pisk æggehviderne luftige i en skål og tilsæt så lidt flormelis ad gangen, mens du fortsætter med at piske. Æggehviderne skal være stive og skinnende, når alt flormelis er kommet i.

Smelt dernæst 40 g chokolade over et vandbad, og kom det i din marengsblanding. Rør det forsigtigt, så du får et marmoreret mønster.

Del din marengsblanding i to på en bageplade, så de hver har én diameter på ca. 10 cm. Lav en fordybning i dem begge med en almindelig ske.

Bag ved 125°C varmluft i en time, sluk derefter din ovn og lad dem stå i eftervarmen indtil ovnen er kølet helt af.

Nu skal din chokoladecreme laves. Kom alle ingredienserne i en gryde, og lad blandingen simre forsigtigt under omrøring i et par minutter, indtil cremen tykner.

Så er det tid til forberedelse af topping! Pisk din fløde til den er fast og rist mandelflagerne på en tør pande, indtil de får lidt farve. Skær til sidst din banan i skiver.

Anret din chokoladecreme og lidt finthakket banan på marengsbunden, top dette med din anden marengs og kom så flødeskum, mere banan og ristede mandelflager ovenpå. Nu er din pavlova klar til servering 👩‍🍳

Velbekomme! 💚