✨ 13% rabat på ALT! ✨ Til koden
Motatos Stories

Leftover love

Madspildsfakta

2021-09-23

j.chizhe / shutterstock

Når du f.eks. skræller frugt og grønt og generelt laver mad, så får du ofte rester og såkaldt ”skrald” tilbage. Resterne kan dog typisk stadig spises og bruges til lave vidunderlige retter! Vi vil derfor her vise dig nogle idéer til, hvordan du stadig kan bruge dit formodede “køkkenaffald”! ♻️

PORRE

Vidste du, at der er rigtigt mange vitaminer i især den grønne del af porrebladene? Alligevel er der mange, der tror, at de skal skære den del af grøntsagen væk. Det er synd!! Hvis du skærer porren på langs, kan jorden nemt renses væk, så du kan bruge den hele i stedet 🙏

BROCCOLI & BLOMKÅL

Her gælder det samme som med porren - stilken er ikke affald og kan spises uden problemer! Bare skræl den og skær den i små terninger. Hvis du ikke kan lide det, så kan du også purere den til en suppe.

KARTOFFELSKRÆLLERNE

Du kan nemt lave sprøde kartoffelchips ud af dine kartoffelskræller. Vask skrællerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bland olie sammen med krydderier og kom det over skrællerne. Efter ca. 10-15 min ved 180-200 grader er de lækre snacks færdige! Nemt!

GRØNTSAGER

Den grønne del af kål, gulerødder, fennikel eller radiser lander ofte direkte i skraldespanden. Det er så synd, fordi denne del faktisk er enormt sund, og den kan bruges på mange måder! Den grønne del af gulerødder kan bruges som persilleerstatning, ud af bladene fra radisserne kan du lave en lækker pesto og fennikelgrønt er perfekt til garnering.

APPELSINSKRÆLLERNE

Hvis det er økologiske appelsiner, så kan du bruge skrællerne til at brygge te. Revet appelsinskal smager især godt i småkager eller som en frisk tilføjelse i supper.

ÆBLESKRÆLLERNE

Æbleskræller kan også tørres og bruges til at brygge te. De smager også godt som tørrede æblechips.

BRØD

Gammelt brød skal i hvert fald ikke i skraldespanden! Hvis det ikke er helt hårdt endnu, så kan du skære det i meget tynde skiver og bage dem ved 50 grader i ovnen. Brødchips er en lækker snack og en god topping til salater eller supper. Hårdt hvidt brød kan laves til brødkrummer, som du kan bruge til panering.

Vi håber, at du kunne bruge nogle af rådene til forhåbentlig at tage smartere valg derhjemme og dermed være med i kampen mod madspild! 💪♻️

Kilde: Geo Kochen: "Küchenabfall? Nein, das können Sie noch essen!"