✨🌈 CRAZY BILLIGT - M&Ms PEANUTS 150g - KUN 12 KR. 🌈✨ Køb nu!
Motatos Stories

På jagt efter klimaeffekten ved at undgå madspild

Klimasmart fakta

2021-11-03

Nogle ting kan man godt forstå uden at være medlem af Mensa. Det giver total meget mening ikke at smide spiselig mad ud, ikke?

“Yessir, alt er godt” - dette har været Motatos' grundsætning helt fra start. Indtil videre har vores kunder gjort et temmelig godt stykke arbejde med at sørge for, at ca. 25.000 tons produkter har undgået skraldespanden. High five siger vi bare!

Men - kald os bare bekræftelseshungrende - vi har altid spekuleret over, hvor godt alt det her madspildsreduktion egentlig er.

Da vi ikke selv er forskere (selv et Mensa-medlemskab føles langt væk), talte vi med nogle virkelig kloge og erfarne mennesker på Swedish Environmental Research Institute (IVL). Vi bad dem om at finde en måde at måle den klimapåvirkning, som vi og vores kunder bidrager til ved at reducere madspild.

For vi kunne alle godt bruge en medalje med en fin tekst til at hænge om halsen. Vi synes, at vi alle fortjener det! Noget i stil med: "Jeg sænkede mit klimaaftryk i dag"

Nu til pointen! Hvad IVL fandt ud af var, at enhver ordre hos Motatos sparer CO2-udslip.

IVL kiggede på en gennemsnitlig ordre fra vores kunder og lavede klimaberegninger ud fra indholdet, og de fandt ud af, at en enkelt ordre fra Motatos i gennemsnit sparer 9,1 kg CO2. What, det er fedt!!

Når vi siger sparer, mener vi ikke, at den opsamler drivhusgasser fra atmosfæren, men at produktionen af varen ikke var forgæves.

Hvis du har tænkt længe og grundigt over madspild, har du måske spekuleret på, om madspild overhovedet er så skidt endda. Om man ikke bare kan brænde den mad, ingen vil have og på den måde genvinde energien og eliminere skaden?

Desværre ikke… Det viser sig nemlig, at kun ca. 10 % af udslippet kan genvindes på den måde, når først det er produceret.

Genvinding af energi er bronze, men at BRUGE varerne er GULD - Og IVL, som simpelthen tænker på det hele, har inkluderet dette i deres beregninger omkring klimaeffekten ved at undgå madspild.

Hvor meget CO2 hver individuelle kunde sparer afhænger selvfølgelig af hvilke og hvor mange produkter, de køber. Men du kan helt sikkert have det godt med dig selv over at have mindsket dit CO2-udslip og ved at vide, at en ordre i gennemsnit sparer lige så meget udslip, som det tager at oplade din telefon 1100 gange. Tillykke med den sejr, klimahelt!