✨🌈 CRAZY BILLIGT - M&Ms PEANUTS 150g - KUN 12 KR. 🌈✨ Køb nu!
Motatos Stories

Vores mads klimaaftryk - hvorfor er det vigtigt?

Klimasmart fakta

2021-11-03

Vi taler om klimaaftryk i forhold til mad, men hvad er det egentlig? Jamen faktisk lige præcis det, det lyder som: En blanding af mad og aftryk - altså det klimaaftryk*, som maden har.

Men hvorfor er det egentlig vigtigt at vide noget om klimaaftryk? Det viser sig, at vores mad står for ⅓ af alle drivhusgasser, der afgives på jorden. Sammenlign dette med den globale luftfarts to procent eller modeindustriens otte procent. Ikke særligt opmuntrende, hva? MEN. Det gode ved, at mad har så stor påvirkning er, at det giver masser af mulighed for forbedring.

Okay. Stop lige et øjeblik og lykønsk dig selv for, at du nu ved, hvor smart det er at være opmærksom på sit eget klimaaftryk!. Og nu hvor du har styr på denne vigtige ting, kan du bruge din energi på det, der giver dig mest for pengene - lad dig f.eks. inspirere af disse fantastiske tips.

Tip til at mindske dit klimaaftryk:

Reducér madspild. Mindre spild mindsker CO2-udledning.

  • 10 % af de globale drivhusgasser kommer fra madspild. Men det er nemt at forbedre! Du kan mindske madspild ved at handle hos onlinebutikker som vores, fra hylder med madspildsvarer i supermarkedet eller ved at bruge madspildsapps. Du ved, hvordan man gør!
  • Transport betyder mindre, end man skulle tro.Transportafstand, detailhandel og emballage har kun lille betydning i forhold til produkter og produktion. Produktets ingredienser repræsenterer som oftest hovedparten af klimaaftrykket. Så hvis du gerne vil mindske dit aftryk, så læg mærke til hvad du spiser, ikke hvor det kommer fra. Medmindre det er luftfragt - køb gerne så få ting som muligt, der er blevet fragtet med fly.
  • Tænk smart i forhold til dine proteiner. Det er sikkert ikke nyt for dig. Men det er værd at vide, at oksekød producerer 10 gange mere udledning end fjerkræ. Ost producerer fire gange mere end fisk, men vigtigst af alt: plantebaseret over animalsk betyder som regel 10-50 gange mindre CO2-udledning.

  • Så bare gå amok!

Fun fact

Da nøddeplantager i øjeblikket erstatter dyrket jord, gemmes der på globalt plan faktisk mere kulstof end der udledes fra nøddefarmene. Mange tak, træer!

Og husk! Viden er grundlaget for alle gode beslutninger. Nu har du den her viden, så nu har du et endnu bedre grundlag for at komme i gang med at forbedre verden!