💥 CRAZY HOURS - 200 varer ekstra nedsat lige nu! Til udsalget

Tips til en mere bæredygtig Halloween!

Tips, tricks & lifehacks

2022-10-17

Halloween fejres med uhyggelige dekorationer, kreative kostumer og slik i massevis! Det kan være en svær tid, hvis du prøver at passe på planeten og på din økonomi. Derfor har vi samlet nogle tips, til hvordan vi så vidt muligt holder en billig og bæredygtig Halloween. F.eks. hvordan man laver hjemmelavet pynt, af ting man allerede har liggende derhjemme, hvordan man mindsker madspild i perioden og meget mere.

1. Et klimasmart Halloween kostume

En simpel måde at være klimasmart på, er ved ikke at købe nye kostumer år efter år. Udover at være dyrt, er det også spild af ressourcer, at købe nye kostumer hvert år, som kun bliver brugt få gange.

Du kan enten være god til at genbruge det samme kostume i mange år, hvis du køber nyt. Alternativt kan du købe brugt, eller genbruge det tøj, som du allerede har liggende i din garderobe eller i kasser nede i kælderen. Hvis du er den kreative type, kan du også lave dit eget kostume med stof eller gammelt tøj, som du har liggende. Der er mange nemme vejledninger på Pinterest og YouTube, hvor du nemt lærer hvordan man gør.

Skal du være klædt ud som en klimahelt i år?

Find noget brugt stof, køb bånd i en matchende farve. Klip en kappe og en øjenmaske. Lav huller til stropperne i begge sider, og kom tråden igennem. Tag sorte leggings og en langærmet bluse på. Hov! Så har du dit klimahelte kostume.

2. Lav dine egne Halloween dekorationer

Skal du invitere til Halloweenfest? Eller er du bare typen, som elsker at pynte op i hjemmet? Så lav dit eget pynt af de ting, som du har liggende rundt omkring i huset. Så slipper du for at bruge penge på pynt, som du kun får op fra kælderen et par uger om året.

Her får du 5 idéer til hjemmelavet pynt:

- Små flagermus

Toiletruller er generelt super gode til mange forskellige former for håndværk - det gælder også, når der skal laves Halloween pynt. Du kan nemt lave små flagermus ved at male toiletruller sorte, og folde toppene til små ører. Læg dem på bordet eller hæng dem op på en tråd, og brug dem som en guirlande.

- Spøgelseslys

Stearinlys er perfekte til hygge, men er også gode til at skabe uhygge til Halloween festen. I stedet for at købe helt nye stearinlys i Halloweentema, skal du bare bruge dem som du har liggende. Alt du behøver er en tusch og lidt kreativitet!

- Papkasser

Hvis du har en Motatos kasse, eller en hvilken som helst anden, liggende i hjemmet - så gem den! De kan bruges til et hav af forskellige, sjove Halloween pynt. Med lidt klippe og klister, kan den f.eks. laves til spøgelser, gravsten eller flagermus.

- Edderkoppespind

I stedet for at købe syntetisk edderkoppespind, kan du nemt lave dit eget af papir. Mange af os, har prøvet det i skolen - tag noget (gerne brugt) papir, som du har liggende hjemme, fold og klip et spindelvævsmønster ud af det. Igen findes der mange inspirationsvideoer på både YouTube og Pinterest. Herefter skal de bare op på væggene.

3. Køb billigt halloween slik

Det er naturligvis ikke Halloween uden masser af slik! Det koster desværre mange penge, da slik ikke er billigt. Især ikke når man skal købe løst slik. Her er vores bedste bud selvfølgelig at købe reddet slik hos Motatos, og hjælpe os med at bekæmpe madspild samtidig.

Når kvarterets børn dukker op til "slik eller ballade", vil du kunne tilbyde dem alt muligt sjovt slik og lækre snacks. Du kan også finde et stort udvalg af nødder og tørre frugter hos os, hvis du mere er til det. Et sundere alternativ, men lige så klimasmart.

4. Smid ikke dit græskar ud

En Halloween-klassiker er udskæring af græskar, som bliver til uhyggelige lanterner, som lyser op i efterårsmørket. Men har du tænkt over, hvad du gør af græskarets indhold? Både frø og kerner er meget lækre, og vi synes, at det er synd at smide disse ud. Du kan riste frøene og bruge dem til din morgenmad, og selve græskarkødet kan du bruge til supper, pastaretter og meget mere!

Vi håber, at du kan bruge nogle af vores tips. Glædelig Halloween 🎃💚