✨🌈 UTROLIG PRIS - M&Ms PEANUTS 150g - KUN 12 KR. 🌈✨ Køb nu!
Motatos Stories

2022 IMPACT RAPPORT

Vi er Motatos

2023-04-04

Hvis du er interesseret i at vide alt (eller lidt) om Motatos og om vores indflydelse på verden, er denne læsning lige noget for dig. Hvis du ikke har tid til at læse hele rapporten igennem, får du den korte version her.

HØJDEPUNKTER FRA SIDSTE ÅR

I løbet af det seneste år har vi mildest talt nået meget. En milepæl er, at vores fire markeder blev til fem med vores lancering i Storbritannien. Briterne tog imod os med åbne arme og det var tydeligt, at det altså er deres kop te at bekæmpe madspild. De reddede nemlig 399 tons mad og produkter ud af vores i alt 25.761 reddet tons i 2022. Det er ny fødevarebesparelses-rekord!

PLANET

Lad os tage et kig på vores indvirkning på planeten!. I 2022 udledte vi 4.521 tCO2e, hvilket er en stigning på næsten 300% fra sidste år. Hvordan i alverden kunne det ske? Det er grundet to hovedårsager: 1) vi investerede i solpaneler og et robotsystem til vores nye nordiske lager, som begge var store kilder til CO2 udslip. Tilsammen stod investeringerne bag mere end 60% af alle vores udslip, og 2) vi udvidede vores omfang 3, hvilket betyder, at der blev målt flere emissioner.

Spørgsmålet er så, om en forøgelse på 300% i CO2 udslip, var det værd. Om 10 år, er solpanelerne gået i nul ift. sparet CO2 som blev udledt ved produktion og opsætning af disse. Desuden slog vi som sagt en fødevarebesparelses-rekord i 2022 – vi reddede over 25.000 tons fødevarer og forbrugerprodukter. Dette har skånet vores planet for 19.766 tCO2e. Det betyder, at vi for 2022 endte med en netto positiv effekt på 15.245 tCO2e. Vi giver derfor os selv top karakter, når det kommer til at passe på vores planet!

MENNESKER

Sidste år havde vi 192 super-duper-medarbejdere, som knoklede benhårdt for kampen imod madspild. Af dem var 42% kvinder og 58% var mænd.

Vores største nyheder relateret to vores medarbejdere i 2022 var, at vi satte et nyt tiltag i søen, nemlig: eNPS, som er en medarbejdertilfredshedsundersøgelse. Vores score i denne undersøgelse endte på 33. Fun fact: Google siger, at en score over 30 er rigtig godt. Desuden var vores medarbejderengagement indeks hele 78%, hvilket siger noget om medarbejdernes ansvarsfølelse over for deres arbejdsgiver. Vi er så stolte over disse tal!

POLITIK

Med hensyn til politik har vi tilføjet to nye emner til vores nyeste rapport: cybersikkerhed og forretningsetik.

For at forbedre vores cybersikkerhed implementerede vi retningslinjer for IT-sikkerhed, og alle vores medarbejdere fik træning i cyberbevidsthed. For at sikre, at vores fødevarebesparende virksomhed drives etisk, har vi også udviklet et etisk kodeks, der fastlægger vores nultolerance over for enhver form for korruption eller bestikkelse. Vi har også en Code of Conduct, som indtil videre er underskrevet af 49 leverandører. I 2023 vil vi sørge for at skyde det tal i vejret!

I 2023 vil vi sorge for at skyde det tal i vejret!

Vil du læse hele rapporten med alle detaljerne? Find den her