✨🌈 UTROLIG PRIS - M&Ms PEANUTS 150g - KUN 12 KR. 🌈✨ Køb nu!
Motatos Stories

2021 Impact Rapport

Vi er Motatos

2022-09-05

Vores første Impact Rapport

Hej! Vidste du, at vi lige har udgivet vores første Impact Rapport for 2021? Nå men det har vi! Den er 5.789 ord lang, og er fyldt til randen med vigtige ting. Når vi siger "vigtige ting", mener vi tal og information om hvilken indvirkning, vores forretning har på jorden, både postiv og negativ. Eftersom rapporten er lang, tænkte vi, at det ville give mening med en kortere version også. Denne version kommer her:

Lad os starte med en hurtig gennemgang af 2021, før at vi hopper ud i gennemgangen af rapporten. I løbet af året, har vi holdt cores online butik kørende på fire Europæiske markeder: Sverige, Finland, Danmark og Tyskland. Sammen med alle vores klima-elskende kunder og seje leverandører, har vores 190 mad-reddende medarbejdere stået i spidsen for at 20.000 tons mad og forbrugerprodukter blev reddet. Undskyld hvis det lyder som om at vi fører os frem, men vi er simpelthen så stolte!

PLANET

Så blev det tid til at dykke ned i tallene og se nærmere på vores klimaaftryk. I 2021, stod vores forretning bag 1.133 ton CO2 udslip. Takket være al den mad vi sammen har reddet, stor vores forretning også bag en nettobesparelse på hele 15.444 ton CO2. Det vil sige, at vores madspildsforretning har gjort meget mere gavn end skade, da vores nettobesparelse er på over 14.000 ton CO2. Det er et højt tal, og er faktisk ca. tilsvarende til det udslip som opstår ved at oplade 1.702.997.048 smartphones. Det kan også sammenlignes med et års gennemsnitligt elektricitetsforbrug for 2.700 husstande. Så stor en forskel gør kampen mod madspild!

MENNESKER

Vi skylder alt til de mennesker som arbejder for os. Uden dem, var ingen mad blevet reddet. I 2021, var vi heldige nok til at have 190 kloge hoveder ombord. Vores personaleomsætning var på 13%, lidt højere end tidligere år, men stadig lavt nok til at vi kan være tilfredse. Vi flyttede nemlig vores Nordiske lager fra Katrineholm til Örebro. Sygeorloven var på omkring 20%, hovedsageligt pga. Corona. Alt i alt, blev der arbejdet 285,104 timer på tværs af afdelinger og lande. Sådan!

POLITIK

Den sidste del som vi gerne vil ind på i dag, er vores interne politikker. I 2021, have vi 8 bestyrelsesmedlemmer. Ud af disse, identificerede 5 (62,5%) sig som mænd, de resterende 3 (37,5%) medlemmer som kvinder. Når det kommer til vores politikker om vores kunders privatlivs og datasikker, har vi gjort brug af strenge interne processer, for at forhindre datalæk. Heldigvis har vi ikke haft nogen databrud! Hvis du vil vide mere, om hvordan vi beskytter din data, kan du læse vores privatlivspolitik her.

Konklusion

I 2021, reddede vi mere mad og flere forbrugerprodukter end nogensinde før. Vi er så stolte og glade, og du kan finde, alt hvad du skal vide her: vores første Impact Rapport.

Vi ved naturligvis, at der altid er plads til forbedringer. Det er netop dette, vi regner med at blive ved med løbende - forbedre os. Vi er klar, og vi regner med, at 2022 bliver endnu et år, hvor vi formår at redde endnu mere mad end tidligere. Vi vil blive ved mad at arbejde på vores forretning, og sørge for, at alt hvad I gør bliver mere grønt og bæredygtigt. Det lover vi.

PS. Har du lyst til at læse hele rapporten? Snup en kop kaffe (eller to) og læs vores rapport her.